5 Kasım 2013 Salı

Sakatlık Amerikan Futboluna Dahildir: Bears 27 Packers 20

Chicago Bears tüm tahminleri boşa çıkarttı ve 6 maçtır yenemediği ezeli ve ebedi rakibi Green Bay Packers'ı, hem de deplasmanda olmak suretiyle 27-20 yendi.

Galibiyetin en önemli sebebi NFL'in en iyi QB'lerinden Aaron Rodgers'ın daha hemen maçın başında beğenmediğimiz DE Shea McClellin tarafında sack edilirken sakatlanması ve oyundan çıkmasıydı. E ne yapalım, Amerikan futbolunda sakatlık da oyuna dahildir. Biz de (yani Ayılar) daha 2 sene önce lisede yardımcı koçluk yapan Josh McCown'u sakat Jay Cutler'ın yerine oynatmıyor muyuz (sakatlık üstüne kibirli konuşmayı sevmem, Rodgers muhtemelen dünyalığını çıkarttığı için bu kadar rahatım)?

Deplasman tribününde peynir kafa Packer'lara karşı rendeli Ayılar (Bizde olsa kan çıkar)

Haklarını yemeyelim, Green Bay Packers da en az Bears kadar sakatlıklardan muzdarip. QB Jay Cutler'a karşılık Aaron Rodgers, LB Lance Briggs'e karşılık Clay Matthews etkileri açısından eşdeğer sakatlıklar. Packers'daki farklılık ise hücumda TE Jermichael Finley ile WR Randall Cobb'un sakatlıkları. Buna karşılık Bears Cutler dışında hücumda tam kadro sahadaydı.

Rodgers çıkıp, yerine paslanmış Seneca Wallace girince Packers hücumunun doğası ister istemez bozuldu. Şöyle ki, bu maçtan önce Packers toplamda 228 pasa karşılık 178 koşu oyunu yapmışken, bu maçta 21 pas, 29 da koşu oyunu yaptı. Onların şansına çaylak RB Eddie Lacy çok iyi. Lacy 150 yarda ve 1 TD ile hücumu yürüttü; hatta diğeri RB James Starks'dan olmak üzere Packers'ın 2 TD'ı da koşu oyunlarından geldi.

Ama havada Packers 21 pastan 113 yarda çıkarabilirken, Bears 41 pasta 271 yarda üretti. Josh McCown 272 yarda pas ve 2 TD ile görevini ziyadesiyle yerine getirdi.
Maçın kader anı olan sack

Yedek QB'nin bir farkı da "3rd down conversion"da görüldü. Packers maçtan önce toplam 88 denemeden 44'ünde başarılı olarak .500 ile Denver Broncos'un ardından NFL ikincisiydi ama bu maçtaki 9 denemenin sadece 'inde başarılı oldu. Bu da hücumları durduran önemli bir faktördü.

Beğenmediğimiz Bears defans hattı McClellin ile 3, Peppers ile Wootton ile birer sack yaparak parladılar. Üstüne 4 QB hit ve Peppers'ın INT'ını da katınca iyi bir maç çıkarttı demek gerek. İlerisi için umutlanmak lazım mı, emin değilim. Belki Cowboys'dan yeni transfer Jay Ratliff eklenince...

Böylece NFC North'da Packers, Bears ve Detroit Lions tepede 5-3 ile eşitlendiler. Ortalık karışık....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder