31 Ocak 2014 Cuma

Super Bowl 2014 - Dikkat Edilecek Hususlar

Super Bowl 2014 (veya Amerikalıların sevdiği şekliyle, XLVIII) Seattle Seahawks ile Denver Broncos takımları arasında oynanacak. Bu maçın akibeti ile ilgili birçok yorum ve tahmin Internet'den bulunabilir. Biz burada öyle ayrıntılı analize girmeden ana hatlarıyla nelere dikkat edileceğini maddeler halinde listeleyeceğiz.

  • Denver Broncos'un 37 yaşındaki QB'i Peyton Manning bu sene müthiş bir performans sergiliyor. 1998'den beri formasını terlettiği Indianapolis Colts 2011'de genç yetenek Andrew Luck'ı draft etmiş, kendisine de kapıyı göstermişti. O ise Denver Broncos'da kendini yeniden buldu.
    Peyton Manning
  • Denver Broncos pas, diğer deyişle havadan hücumu konusunda açık ara ligin en iyisi. Seattle Seahawks ise tam tersi, defans ve hatta daha çok da pas defansı konusunda açık ara ligin en iyisi. Yani en iyi hücum takımı ile en iyi savunma takımı karşılaşacak.
  • Broncos'un offensive line'ı QB'i korumakta çok başarılı; Manning'in performansının bir anahtarı da bu. Normal sezon boyunca sadece 20 sack verdiler, playoff'larda ise 0 sack verdiler. Line'lar kapışması müthiş olacaktır.
  • Seahawks CB Richard Sherman iki tane "antika" maç dışı hareketiyle izleyicilerin en başarısız olmasını istedikleri oyuncu olmalı. İlki San Francisco 49ers galibiyeti sonrası "ben en iyi cornerback'im" diye röportaj vermesi ve rakibine sataşması, sonra da Peyton Manning'in kol kuvvetini eleştirmesi.
  • Seahawks'ın en büyük hücum kozu RB Marshawn Lynch. Bu "yaratığı" burada özetleyemeyeceğim, siz en iyisi bu yazıya buyurun.
    Marshawn "Beast Mode" Lynch
  • Seahawks'ın ikinci senesindeki QB Russell Wilson öyle çok gösterişli gözükmese de, çok iyi bir game manager.
  • Super Bowl genelde sıcak havasıyla meşhur şehirlerde oynanır. Bu sezonki maç ise New Jersey'de oynanacak ve ABD genelinde kış koşulları sert. Kötü havalar pas oyununu zorlaştırır, bu da Seahawks'ın avantajına olur.
  • Broncos pas hücumu ile Seahawks pas defansı arasındaki mücadelede hakemlerin "faule yakın" pozisyonlardaki kararları maçı çok etkileyebilir. Yani hakem faktörü çok öne çıkabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder