23 Mayıs 2014 Cuma

Josh Wise

Nascar'ın merkezinin bulunduğu Charlotte'da sezonun ortalarına doğru all-star yarışı yapılır. Her ne kadar "ulan motorsporlarının doğası gereği zaten her yarışta tüm starlar beraber yarışır" diye itirazlar olsa da, bu yarışa daha önce yarış ve şampiyonluk kazanmış seçkin isimler katılır. Format da değişiktir, puan için değil sadece kazanmak için yarışılır. Kazanan da 1 milyon doları cebe indirir.

Geçen hafta yine All-star yarışı yapıldı ve yarışı Jamie McMurray kazandı. McMurray son zamanlarda pek başarılı olamıyor ve yarış öncesinde bahis siteleri kendisine 1'e 40 veriyordu. O yüzden kazanması sürpriz ve güzel oldu.

Ama esas sürpriz başka idi. Yarışta Josh Wise adlı pek tanınmayan bir sürücü de yer aldı ve 22 yarışçı arasında 15. olarak liderin turunda yarışı bitirdi. Kariyerinde 78 yarışa katılan, bu yarışların sadece birini liderin turunda bitirebilen, çoğunda ise start and park adı verilen taktikle lastik ve benzin harcamadan takımına yarışa katılım parasını kazandıran bu kişi nasıl oldu da bu yarışa katılabildi?
Josh Wise ve arabası

Anlatalım: Geçen sezonlarda all-star formatında bir değişiklik yapılarak 1 sürücünün de oylama yoluyla yarışa katılabilmesi sağlandı. Geçen sezonki oylamayı kadın sürücü Danica Patrick rahatlıkla kazandı. Bu sene de kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu, ki, oylamayı sürpriz yaparak Josh Wise kazandı.

Kazanmasının sebebi, sosyal medya sitesi Reddit.com'da organize olan kişilerin oy yağdırmasıydı. Danica gibi popüler birini oylamada yenmek kolay değil (kendisine yazdığım mektup için tıklayınız), ancak Nascar'ın teknik bir enayilikle birden fazla oya izin vermesi redditçilerin işini kolaylaştırdı.

Josh Wise rastgele seçilmiş bir isim değil. İlk defa Reddit'in Nascar bölümünde yazıp çizen Denis Pavel adlı kişi tarafından Bristol yarışında simsiyah ve sade arabası ile güzel mücadele etmesiyle farkediliyor. Yeni çıkan sanal para Dogecoin de kullanılarak 55 bin dolar toplanıyor ve Talladega'da yarışması sağlanıyor.

Sonra Josh Wise'ın kendisi de Reddit'e üye olup aktif bir şekilde takipçileriyle iletişime geçiyor ve all-star yarışması için destek istiyor ve eğer katılabilirse beleş olarak Dogecoin'in reklamını yapacağını söylüyor.

Nihayetinde all-star yarışına katıldığı gibi, bu süreçte ekstra toplanan 120 bin dolarla daha rekabetçi lastiklere yatırım yapacağını da beyan ediyor.
Sinirli Danica Patrick

Henüz Nascar'dan ses çıkmasa da, böyle bir hatanın tekrar olmaması için zengin kafalarını yormaya başladıklarına eminim

Josh Wise hikayesi devam ediyor ve şahsen takip etmeye devam edeceğim.

Reddit.com sitesindeki Josh Wise konulu başlıkları da bu aramadan takip edebilirsiniz.



1 yorum:

  1. Bu mesajı yayınlamayın...Tour de France yazısı bekliyoruz büyük merakla..İyi çalışmalar.Kolay gelsin..

    YanıtlaSil