25 Kasım 2014 Salı

"Merak Etme Hemşerim, Playoff Senin"

Pazar günü Chicago Bears ligin güzide ekiplerinden Tampa Bay Buccaneers'ı 21-13 yendikten sonra kağıt kalemi alıp yakın gözlüğümü taktım, sonrasında "napıyorum lan ben bu devirde?" deyip Excel'i açtım ve Bears'ın kalan 5 maçı ile, wild card yarışında üstünde bulunan rakiplerini inceleyip, playoff şansımızı analiz ettim. Vardığım sonuç: "Merak etme hemşerim, playoff senin"(*)

Bu sonuca nasıl vardığımı açıklayayım ki buna yazı diyelim. Önce puan durumu:

6. Seahawks 7-4 (Altıncı olan playoff'a gider)
7. Lions 7-4
8. 49ers 7-4
9. Bears 5-6

Bears'ın kalan 5 maçını kazanması lazım. Bu işin kolay kısmı. Defans kendine geldi, defans iyiyse sorun yok. Hücumda Marshall ile Jeffery Cutler'ın garip toplarını bir şekilde tutarlar. RB Forte zaten mükemmel, ofans hattı da sakatlığını saklamaya çalışan Jordan Mills'den kurtulunca kendine geldi.
Fumble bizim, top bizim, hey hey hey!

Kalan maçların 2 tanesi Detroit Lions ile. 2 maçtır kaybediyorlar ve bize de yenilirlerse zaten toz olurlar. Ayrıca Packers ile de karşılaşacaklar. Böylece Lions'ı eledik diyebiliriz (Son maçta Packers yatar diye düşünmeyin, Packers bu hafta Tom Brady'e kaybeder, Bears da tüm maçlarını kazanırsa o son maç 3 yönlü olarak feci şekilde önemli hale gelebilir)

Kalıyor Seahawks ile 49ers. Bu iki takım son 5 maçta 2 kere birbiriyle karşılaşacak. Onun dışında Seahawks'ı 8-3'lük Philadelphia ile 9-2'lik Arizona, 49ers'ı da 7-4'lük San Diego ile yine 9-2'lik Arizona bekliyor olacak. Böylece Seattle Seahawks ile San Francisco 49ers'ı da halletmiş olduk.
Seahawks ile 49ers pek bi sevişirler

Hele bir playoff'a girelim, gerisi Allah kerim...

(*) Lise yıllarında yazları sıcak İzmir gecelerinde evden tavlayı alıp arkadaşlarla kendimizi parka atardık. Yaşlıca herifin biri peydah olmuştu; yanımıza gelip maçları sessizce izler, birisi feci şekilde gerideyken "Hiç merak etme hemşerim, bu oyun senin" diyerek maça aktif müdahil olurdu. Sonra yardım ettiği kişiyi kazandırırdı. Normalde oyuna müdahale edene itiraz edilir, ama herifin gerek yaşlı olması, gerekse öndeki kişinin "ulan buradan hayatta oyunu vermem ben" özgüveni yüzünden itiraz edilmezdi müdahalesine. Bu da böyle bir anımızdır; bu vesileyle şu ana kadar herif diye nitelediğim beyefendiyi de anmış olalım.

2 yorum:

  1. Savaş Bey, yukarıdaki yazınızın üstünden sadece bir ay geçti... Bir sıçış değerlendirmesi yapsanız nasıl olur?? :) :) :)

    YanıtlaSil
  2. Anglosakson tavırlarında olsak da, özünde oryantal bir insan olarak, sıçışımızı kabul etmeyiz. Aynı hataları tekrarlarız. Geçmişten ders almayız, gerekirse geçmişe ders veririz!

    YanıtlaSil