22 Ekim 2016 Cumartesi

Chicago Cubs: 2016 vs 2003

Malûmu- âliniz Chicago Cubs bu satırların yazarının tuttuğu beyzbol takımıdır. "O da ne?" diyorsanız 104 senelik bu çile yazıma göz atabilirsiniz. O yazı 2012 yazılmıştı ve aradan geçen yıllarda çile devam etti. Çile daha da devam eder gibi görünürken dahi çocuk ve de yönetici Theo Epstein'ın çabaları (bkz. Moneyball için laflar hazırladım) ve umulmadık şekilde geçen sezon transfer edilen dahi menecer Joe Maddon ile geçen sene ivme tersine döndü.


2016'da Cubs tüm zamanların en süper sezonlarından birini geçirdi. Normal sezonu 103 galibiyetle ligin en iyi takımı oldu ve grubunu en yakın rakibi Cardinals'ın 17.5 maç önünde rahatça birinci bitirdi. Pitching departmanında 3.15 ERA ile rakipsiz birinci iken, batting'de .256 gibi ortalama bir BA'ya sahip olmalarına rağmen kazanmak için çok gerekli olan küçük işleri iyi yaparak, örneğin sopayla sakin kalarak base'e çıkma ortalamasını .343 yaparak (Boston'ın ardından ikinci) playoff'lara geldi.

Playoff'da istatistiğin önemi yok, kazanmanın önemi var. Bugün itibariyle NL serisinde LA Dodgers önünde 3-2 önde ve kalan 2 maç da evinde. İki maçtan birini alırsa 1945'deki keçi mevzusundan beri yapamadığını yapacak ve şampiyonun belirleneceği finale, yani World Series'e çıkacak.

FAKAT, bu sezon maalesef 2003 sezonuna çok benziyor. Bartman hadisesinin olduğu sezon yani...

1. Cubs yine Florida Marlins önünde 3-2 öndeydi ve son iki kendi maç sahasındaydı.

2.  Takımın başında o zamanki dahi menecer Dusty Baker vardı. Şimdi ise Joe Maddon. İlki o dönem Giants'ı 2002 World Series'e çıkardığı için ünlüydü, ikincisi de 2008'de Tampa Bay Rays gibi yeni ve başarısız bir takımı World Series'e çıkardığı için ünlü (ayrıca takıma kazanma kültürünü de yerleştirdi, hakkını yemeyelim)


3. 6. maçta atıcı ve de genç yetenek Mark Prior maça başlamıştı. Bu sene de yine genç yetenek Kyle Hendricks maça başlayacak (Teselli: İlkinin yaşı 23 idi, ikincisinin yaşı 26)

Bu kadar benzerlik yeter. Yazı bir daha uğursuzluk yaşanmasın diye yazılmıştır. Tribündekiler de bir zahmet her topa ellerini uzatmasınlar artık! Türkiye bu geceyi sabaha bağlarken Chicago'da W bayrakları dalgalanacak inşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder