29 Mart 2016 Salı

Chicago Cubs Neden Bu Sezon Şampiyon Olamaz?

2016 MLB sezonu açılmak üzere. Cubs da 4 Nisan 2016 günü LA Angels deplasmanı ile sezonu açacak.

Cubs 2015 sezonunu dahi meneceri Joe Maddon'ın liderliğinde, ve dahiliği filmlere konu olmuş takım başkanı Theo Epstein'ın önderliğinde, senelerce beyzbolun sıkıcı draftlarında el emeği, göz nuru ve sabırla biriktirilmiş genç çaylakları Kris Bryant, Kyle Schwarber, Addison Russell, Javier Baez ve Jorge Soler'in katılımı, veteranlar John Lester, Dexter Fowler, Miguel Montero, Jason Hammel ile David Ross'un verdiği güven, ve de atıcı Jake Arrieta'nın sürpriz performans çıkışıyla sezonu beklentilerin çok üstünde tamamlayarak playoff'a kaldı. Playoff'da önce Pittsburgh Pirates'ı, sonra da St.Louis Cardinals'ı eledi, ama NL finalinde New York Mets'e elendi.

Cardinals'ı elediğimiz andaki sevinç
Özellikle 2015 sezonu beklentilerinin düşüklüğünü hesaba katarsak bu büyük başarının çapı anlaşılabilir: 2014'de 73 galibiyetle grup sonunculuğundan 2015'de 97 galibiyete ulaşıldı (o kadar galibiyete rağmen grup 3. olması da tipik bir Cubs şanssızlığı. Çünkü Cubs dahil ilk 3 sıradakiler MLB'nin en iyi takımları. Gerçi bunları, yani Pirates ile Cards'ı playoff'da sırayla tokatladık)

Geçen sezonun büyük başarısı 2016 için Cubs'ı "win-now" moduna geçirdi ve kadrodan neredeyse hiç kayıp olmadığı gibi, Cardinals'dan John Lackey ile Jason Heyward, Yankees'den takasla Adam Warren ile Brendan Ryan gibi takviyelerle kadrosunu daha da güçlendirdi. Sadece savunma hatası bol çocuk Starlin Castro Yankees'e takasla gönderildi. CF Dexter Fowler kaçmaya çalıştı, ama istediği paralara kimse razı olmayınca Cubs'ın orijinal teklifinin çok altına bir paraya geri döndü.

Bütün bunlar analistlerin gözünden kaçmadı ve an itibariyle Chicago Cubs 2016 şampiyonluğunun en büyük adayı olarak gösteriliyor.

Gelgelelim bence bu sene Cubs bırakınız şampiyon olmayı, .500'ün ötesini zor görür. Sebeplerini sıralıyorum:

İkinci sene laneti

Takımda tam 5 tane çaylaklık sonrası ikinci, Amerikalı deyimiyle "sophomore" sezonunu yaşayan oyuncu var, ve bunlar takımın belkemiği. Gelgelelim sophomore slump denen bilinen bir mefhum var. Günlük hayattan şöyle bir örnek verilebilir: Araba kullanmayı yeni öğrenen bir çaylak bir sürü acemilik etse de, kaza yapmaz. Gelgelelim biraz öğrendiğinde kendine yersiz bir güven gelir ve genelde ilk kazasını da o zaman yapar. İşte böyle tam 5 oyuncunun varlığı muhakkak takımı olumsuz etkileyecektir.

Açılış günü atıcısı

MLB'de açılış gününün, yani sezonun ilk maçında takım adına topun kimin fırlatacağı meselesi çok önemlidir ve prestij meselesidir.

Geçen sene oldukça tecrübeli Jon Lester transfer edilmiş ve hiç düşünülmeden açılış günü top kendisine teslim edilmişti. Gelgelelim 2015'de Jack Arrieta çok başarılı oldu ve ligin en iyi atıcısına verilen Cy Young ödülünü kazandı. Bundan dolayı Lester halen takımda olmasına rağmen 2016'da ilk günün topu Arrieta'ya verilecek.
Arrieta sevinirken

Lester bu kararı olgunlukla karşıladı. Lakin Arrieta baş parmak problemi sebebiyle son maçında sadece 1 oyuncuyu oyun dışı bırakabilerek tam 5 run verdi ve oyundan çıkarıldı. Bir süre açılış gününde Lester tekrar başlar mı derken Maddon "Arrieta başlayacak" diye son noktayı koydu. Ama olası bir kötü performans bir sürü soru işaretini gündeme getirebilir. Kötü başlayan kötü gider.

Arılar

Hazırlık maçında arılar Cubs CF Jason Heyward'a saldırdı ve oyun durmak zorunda kaldı. Sonrasında aynı arılar bu sefer Cubs'ın bullpen'ine dalmış ve oyuncular rakip takımın bullpen'ine sığınmak zorunda kalmış.


Sports Illustrated Kapağı

Cubs takımı 2016'da SI'in kapağına çıktı. SI kapağına çıkmak bilinen bir şanssızlık çeşididir, sanki şanssızlığa çok ihtiyacımız varmış gibi...


2 yorum:

  1. Buraya bu yazıyı yazarak saygısızlık mı yapıyorum açıkcası bilmiyorum.sadece size nasıl ulaşabilceğimi bilmiyorum ve içimde size karşı çok büyük bir minnet var.babam 4 sene önce ses teli felci geçirdi ve doktorluk mesleğine 2-3 aylık bir süre devam edemedi.o yazı hep televizyon başında geçirdi ve hep eurosport açıktı.benim sporla alakam futbol basketbol biraz da voleyboldu,o günlerde babamın çok ilgilendiği bir şey var gibi gözüküyordu ama ne ben onu o halde görmekten korktuğum için yanına gidiyordum ne de o bana bir şeyler söyleyebiliyordu.bir gün sanırım giro ditalia'ya denk geldim ve ilgilendiği şeyi anladım.babam iyileştikten sonra sizden öğrendiği her şeyi anlattı siz ve caner abiden...Bu ülkede işini en en en iyi yapan adamlardansınız.Her yarışta sizi övüyor babam bana,belki de genç olsa sizi örnek alcak,kusura bakmayın benim örneğim babam :) ve Socratesin gelmesi ile spora ilgim kat kat arttı kat kat dallandı.Okur musunuz bilmiyorum,caner abiye de size de çok çok çok teşekkürler.iyi ki o gün size denk gelmişiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Demans mı başladı yoksa sanrı mı görüyorum bilmiyorum, ben bu post'a cevap vermiştim diye hatırlıyorum... Neyse)

      Burak bana ulaştığın için teşekkür ederim. Sana ve babana bisiklet yarışlarını sevdirebildiysek çok sevindim. Peder Bey'e hürmetler, sana selam ve sevgi...

      Sil