10 Eylül 2017 Pazar

Vuelta 2017 21.Etap - Puan Mayosu Heyecanı

(Ara sprint puanlarını hesaba katmayarak feci şekilde yanılmışım, sağolsun @EnqueteurL hatırlattı.  İbret olsun diye eski versiyonu aynen aşağıda saklıyorum)

Chris Froome 20. etapta yaptığı atağıyla puan klasmanında Matteo Trentin ile arasındaki farkı 26 puana çıkardı. Son etapta ara sprintte 4 puan, finişte de 25 puan, yani toplam 29 puan mevcut. Trentin'in maksimum puan alması için ya kendisi kaçışa katılmalı, veyahut QuickStep hiçbir kaçışa izin vermemeli.

Aşağıdaki kaçış eğer yeşil mayo için yapılsaydı Froome etabı Poels'in arkasında sırıtarak 3. değil, 2. bitirerek durumunu optimize etmek isterdi diye düşünülebilir. Bu, etap içinde Sky'ın Trentin'in olası bir kaçışı engellemek isteyip istemediğini görerek anlaşılabilir. Eğer Sky engellerse QuickStep için akıllıca olan kaçışları engelleyerek Trentin'in peloton ara kapı sprintini kazanacağını beklemek.

Tabii Sky QuickStep'e yeşil mayo için rekabet etmeyeceğini belirterek şampanya etabının gereksiz hareketliliğini önleyebilir.

----------------------------------------------
İspanya Bisiklet Turu ya da daha bilinen adıyla Vuelta'nın 2017 edisyonunun 20. etabı bisiklet tarihine geçecek. Hem Christopher Clive Froome modern zamanlarda Fransa ve İspanya'yı kazanan ilk bisikletçi olmayı garantiledi, hem de büyük şampiyon, El Pistolero (silahşör) lakaplı Alberto Contador Velasco kariyerinin son dağlık etabını nefis bir atakla kazandı.

Contador'un birinciliğine dünyada çok az insan üzülmüştür

Bunları her yerde okursunuz. Ama gözden kaçan bir husus daha var. Etabın sonlarında Froome takım arkadaşı Wouter Poels (bunun ekstra -er dışında havalı bir uzun ismi yokmuş) ile öldürücü bir atak yaptı. Bu atağa normalde pek gerek olmadığı söylenebilirdi, çünkü ilerideki Contador'un zaman farkını kapatarak genel klasmanda öne geçme ihtimali yoktu. Nibali'nin tekerleğine yapışması yeterliydi. İlk akla gelen takım arkadaşıyla beraber etap birinciliğini zorlamalarıydı. Yarışın bitmesine 500 metre daha olsaydı bunu başarabilirlerdi de. Büyük ihtimalle birinciliği Poels alır ve bu süper domestik onore olurdu.
Geliyor tamam, daha bakma artık

İkinci ve pek değinilmeyen şey ise, Froome'un etabı üçüncü bitirerek genel klasmanın yanında puan klasmanını de birinci bitirmeyi garantilemesiydi. Bu Vuelta aşırı dağlık olduğundan neredeyse hiç sprinter gelmedi. Gelebilen ender sprinterlerden Matteo Trentin tam 3 etap kazanmasına ve de gidebildiği tüm ara sprint kapılarını birinci geçmesine rağmen yine de Sky dominansına yenik düştü. Etap öncesi Trentin 127, Froome ise 137 puana sahipti. Froome etabı 3. bitirerek 16 puan aldı ve farkı 10 + 16 = 26' ya çıkardı. Birinciye 25 puan verildiğinden dolayı da puan klasmanını kazanmayı 1 puanla garantilemiş oldu.

Trentin büyük ihtimalle bugün Madrid etabını kazanacak, ama puan klasmanı podyumuna Chris Froome çıkacak.

Yani, inanılmaz hırslı adam bu Froome.

İnşallah motor yoktur...

3 yorum:

  1. Umarım vardır da rezil olur.sen genel klasmancısın ki kazanmışsın turu , yapmışsın dubleni ne işin olur puanla.çok meraklıysan sprinte katıl

    YanıtlaSil
  2. bu adam tarihin ilk üçlemesini yaparsa şaşırmam ama sonu armstrong gibi de olabilir.

    YanıtlaSil