17 Ekim 2017 Salı

Chicago Bears Playoff Şans Analizi - 2017 Edisyonu

Chicago Bears için 2017 sezonu çok kötü başladı. 3 senelik 45 milyon dolars kontratlı, yaşça büyük tecrübece küçük, ama diğer yandan Ryan Pace'in kendisine çok inandığı QB Mike Glennon'dan cacık olmayacağı 4.hafta itibariyle itiraf edildi.

Top fırlatma departmanında durum böyleyken top tutma departmanında 2015 draftında uğruna 1. tur 7. sıra feda edilen WR Kevin White'ın üstüste üçüncü sezonunda da sakatlık sebebiyle top oynamayacağı anlaşıldı. Üstüne geçen sezon çaktırmadan iyi performans gösteren WR Cameron Meredith ile tecrübeli WR Markus Wheaton'ı da sakatlıkları gelince topu tutacak pek adam da kalmadı.

Savunmada ise anahtar oyuncular LB Jerrell Freeman, Nick Kwiatkoski ve John Timu ile DE Willie Young da sakatlıklara kurban gidince iyice eksik kaldık ve sezona 1-3 ile başladık.
Kevin White maç sırasında

Beşinci maçta Glennon'un yerine, uğruna draftta 1 sıra öne geçmek için takas yapılan çaylak QB Mitch Trubisky biraz erken ama yine de gerekli kararla ilk onbire alındı. İlk maçında mucize olmadı ve 25 pasın 12'sini tamamlayıp 128 yarda elde edip, kötü bir INT yapınca Minnesota Vikings'e yenilindi ve 1-4'e gelindi. Gruptaki Minnesota da, Detroit de iyiydi de, ezeli rakip Green Bay Packers QB Aaron Rodgers önderliğinde dolu dizgin gidiyordu. Artık sonuçtan ziyade oyuncu gelişimi aşamasına gelinmiş gibiydi.
Aaron Rodgers yine bir mucizeye imza atmış, seviniyor

Ama geçen hafta, bu sefer Green Bay'e yaramayan bir mucize oldu. Bears güçlü Baltimore Ravens'ı yeniverdi. Aynı anlarda QB Aaron Rodgers sakatlanarak sezonu kapattı. Biz de elimize kağıdı, kalemi, hesap makinesini aldık ve Excel'i açıp hesap kitaba koyulduk. Vardığım sonuca göre playoff şansımız mevcut. Hele kalan maçlara bir bakalım:

* grup içi maç + galip gelinesi maç

Bir sürpriz olmazsa Green Bay'in bundan sonra zorlanacağını varsayabiliriz. Detroit'in de sezon sonu çöküşleri mevcuttur. O halde baş rakip olarak Minnesota Vikings'i mihenk taşı kabul etmek doğru olur. Arada 2 maç fark var, buradan başlayalım.

4 takımın da rakipleri hemen hemen aynı; hem diğer konferanstan eşleştikleri AFC North takımları olarak, hem de birbirleri ile oynayacaklarından. O yüzden -Bears'ın da bundan sonra daha motive oynayacağını varsayarak- kalan maçlarda üç aşağı beş yukarı benzer sonuçları alacaklarını varsayabiliriz.

0-6'lık Cleveland Browns ile herkes oynayacak, Bears ise ekstradan yine 0-6'lık San Francisco 49ers ile oynayacak. Bu açıdan Bears'a ekstra bir galibiyet yazabiliriz. Kaldı 1 maç fark. Green Bay'in kalan maçlarda başarısız olacağını varsayarak, Vikings ile Bears 1 maç daha oynayacak, ama Lions 2 kere daha Packers karşısına çıkacak. Burada Detroit Lions hanesine 1 maç ekleriz ve Vikings'i yakalar.
Fumble

Chicago Bears Detroit ile 2 kere oynayacak. 4 sonraki maç playoff umutları açısından belirleyici olacaktır. Bears'ın her türlü Detroit'i yenmesi lazım. Bunu cebe atalım, geriye kalıyor Minnesota. Vikingler diğerlerinden farklı olarak bu senenin iyi takımı Los Angeles Rams ile oynayacak. O maçı da kayıp hanesine yazarsak galibiyetler eşitlenir. 16. maçta Minnesota'da oynanacak maçta Bears Vikings'i yenebilirse playoff'a gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder