14 Temmuz 2011 Perşembe

Hep beraber vatandaşlıktan çıkalım...



Beklemek bitti vatandaş!! Şike, yıldırım, akın, yarış atı, türkiye kukası falan; son 2 haftada seni üzen, sıkan şu iktidarsız Türk futbolunu bırak biraz artık kenara! Dünyada daha ne sporlar var... İlla futbol diyorsan kadınlar futbolu var ama biraz daha derine dal. Sana iyi gelecek emin ol. Bak dünya yüzme şampiyonası var, Formula 1, motorsporları var, atletizm, snooker, beyzbol bile var... Ama asıl Fransa Turu var... Temmuz ayı bunun içindir. Ve 14 Temmuz'da, tüm %?#!@#!! frenklere rağmen, Fransa Turu'ndan başka ne seyredilir ki?


Evet bisiklet de çok temiz bir spor değil, biliyorum. Pislik orada da var, hem de 100 yıldır. Ama en azından yokmuş gibi yapmıyorlar. Temizlemeye uğraşıyorlar. Üstelik, onları youşta seyrederken anlayacaksın ki, doping, moping hikaye... Başka bir şey var. Vücuduna yeni atılmış 33 dikişe rağmen, 200 km daha bisiklet binmenin dopingle falan açıklanacak bir tarafı yoktur. Aşktır o, iradedir, sevgidir, saplantıdır. Ne olursa olsun yapılmak zorunda olan şeydir.



Ve dağlar, bu garip insanları seyredecek en mükemmel yerdir. Bisikletleriyle beraber yaralarını, sakatlıklarını, korkularını, en çok da umutlarını çeke çeke dağlardan aşıranları bir seyret zaten anlayacaksın. Fransa Turu'nun yokuşlarını çıkmaya çalışan bisikletçileri o aptal kutusuna bakarak izlemek seni çok zenginleştirecek. Taraf tutarken bile tüm yarışanlara hayranlık duymanın tadına varacaksın. Az şey değildir bu. GS'lı olup FB'ye üzülmeyi de getirir ileride bakarsın. Bayırda pes eden sporcuya kalben üzüleceksin ve bir kuvantum seviyesi daha olgunlaşacaksın. Oğlunun, kızınınn başarısızlıklarına daha az öfkelenecek, tüm defolarına karşın aynı sevgiyle sarıldığını farkedeceksin. Favorin yarışı bırakınca onu affedeceksin ve karından af dilemenin seni arındırdığını göreceksin.

Bugün başlıyor işte!... Vendée, Normandiya çekilsin gitsin, Fransa'nın masif santralı hidroelektrik olsun isterse. Pireneler başlıyor...

Fransa Turu dağlarda seyredilir vatandaş! Bugün Pireneler başlıyor. Sakın kaçırma... Vatandaşlıktan çıkacak, insan olacaksın...





5 yorum:

  1. Abi sen ne yaptın gecenin 1 inde beni benden aldın. Bu nasıl yazmaktır? Bu nasıl bir edebi bisiklet yazısıdrı? Abi senin bu Dünya'ya bisiklet konulu bir roman borcun var bence.Öde kurtul.Hemen.

    YanıtlaSil
  2. Sayın Günsal, engin kültürünüz ve mükemmel Türkçe'nizle, ekranlardan sonra internet üzerinden de bizleri aydınlatmaya devam ediyorsunuz. cnks'nin de yazdığı gibi, bu yazılar mutlaka birer kitap yoluyla kağıttan okuyan okurla da buluşmalı... Ayrıca, tanıdığım Robert'liler arasında Fransızca'ya en çok vakıf olmuş kişisiniz. Bunun kaynağını bilmek isterim. Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. 1 saat sonra başlayacak Pireneler etabını daha bi heyecanlı izleteceksiniz.

    YanıtlaSil
  4. Sarper Abi, bir etabın sonunda: "Ben her Fransa Bisiklet Turu'ndan sonra daha iyi bir insan olduğumu hissediyorum." demiştiniz. Nedenini burada harika bir şekilde açıklamışsınız. Size aynen katılıyorum, yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu blogu daha önceden neden görmedi..
    Sayın blog yöneticisi siz blogunuzu neden tanıtmadınız?
    Bu ayıp size yeterde artar bilee..
    Haa; yazı diyorsunuz?
    Yazı fevkaladenin fevkinde..
    Mithat Abakan

    YanıtlaSil