31 Ağustos 2017 Perşembe

Team Sunweb-Kelderman-Oomen

Bir süredir blog yazamayacak konumdaydım (tatil with velet), o yüzden cyclingnews.com sitesinin Live sayfasından takip ettiğim Vuelta turunda kısa çıkışlı "punchy" etapların sonunda bir yanım "ne yap ne et, bir değerlendirme yazısı yaz hemen" derken, diğer yanım da "uzun dağ etabı olmadan kimin ne olduğu belli olmaz, bekle" diyordu. Yazı yazamadım, ama kader beni ilk uzun dağ etabı için şehre ve yazıya döndürdü, akabinde sağduyulu ben'in haklı olduğu ortaya çıktı.

11. etap sonucunda hemen herkesin favori gösterdiği Froome ile Nibali'nin en güçlü ikili olduğu tescillendi. Sky takımının gücünü hepimiz biliyoruz, ama bu sefer Bahrein-Merida da takım olarak varlığını gösterdi, ve tecrübeli Pelizotti'nin favoriler grubunda sahip çıkmasıyla Nibali genel klasmanda kalabalıktan sıyrılıp ikinciliğe yerleşti.

Chris Froome kritik anlarda hep sakin ve güçlü gözüküyor. Şu anda lider ve 40 kilometrelik zamana karşı ile zaman farkını açacak gibi gözüküyor. Ama Fransa turu yorgunluğu ile her an patlayabilme ihtimali de mevcut. İzleyip göreceğiz.

Bonus saniyeler için mücadele: Froome-Nibali-Kelderman

Bu tarz kraliçe veya benzeri etaplarda takdir edilesi bir bisikletçi yarışı kazanır, ama finiş çizgisini geçmesiyle kamera favoriler grubundaki düelloya döner. Bu sefer de Astana'dan Miguel Angel Lopez'in kazanmasıyla Froome-Nibali sprint finişine kilitlenildi. Bu sprint finişinin bir önemi de ilk 3'e girenlere verilecek bonus saniyelerdi. Froome 6, Nibali de 4 saniyeyi kaptı. Hemen diplerinde ise Sunweb takımından Altay formalı Wilco Kelderman vardı. Bonusları alamasa da bu başarılı sonuç ile genel klasmanda 5nciliğe yükseldi. Froome'un 2:37 gerisinde, 3ncü Chaves'in 2:33 geride olduğunu düşünürsek neredeyse çok ufak farkla podyum civarında olduğunu söylemek doğru olur.

Wilco Kelderman bu turda dağlarda favorilerle beraber durabildiğini şu ana kadar ispatladı. Vuelta 2017 genel klasmanı için kritik önem arzeden zamana karşı etabı bağlamında bakarsak, bu dalda Froome kadar iyi. Bu da onu artık ilk 10 için mücadele edeceğini düşündüğüm Chaves, De La Cruz, Aru vb gibi diğerlerinden ayıran kritik fark.

Team Sunweb'i Fransa turunda 4 etabın yanısıra Warren Barguil ile dağların krallığını, Michael Matthews ile de puan mayosunu kazanırken izlemiştik. Bu sefer sessiz sedasız genel klasman hedeflemiş gibi gözüküyorlar. 7. etabın kritik anında Kelderman'ın lastiği patlayınca yardım etmeyen Warren Barguil'i evine göndermeleriyle adlarını duymuştuk. (Evet, Kelderman'ın biraz geride olmasında bu patlağın payı var + Barguil'in gelecek sezon için başka bir takımla sözleşme imzalamış olması kararın alınmasını kolaylaştırmıştır illa ki)

Sam Oomen

Kelderman dağlarda vatandaşı 22 yaşındaki genç yetenek Sam Oomen tarafından korunuyor. Oomen Hollanda'nın dünya şampiyonası takımına seçilmediği için gıcık olsa da, bu turda Barguil'den boşalan süper domestiklik rolüne konsantre vaziyette gözüküyor.  26 ve 22 yaşlarındaki bu iki Hollandalı gencin devlerle mücadelesi ilgimizi çekebilir, ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder