10 Temmuz 2016 Pazar

Fransa Turu 2016 - 9.Etap Rehberi

Fransa turunda 9.Etap ilk zirve finişi olacak ve yarın dinlenme günü; ayrıca bu etabın Eurosport'dan tamamı yayınlanacak. Bu yazıyı geleneksel favoriler, parkur yazılarımızı yazmamış olmamızın minik bir özrü olarak kabul ediniz.

Önce etap profili:


Sonra da genel klasman tablosu:



Bence Sky ve Froome güçlü takım yapısıyla ve liderlik tartışması olmamasıyla bu turu alır götürür. Hatta öyle ki, Froome'un başına birşey gelse bile Sergio Henao ve Geraint Thomas (tabloda yok, +2:18 geride) hemen bayrağı devralıp sarı mayoyu yine Sky'a getirebilirler gibi gözükmekte.

Güçlü favorileri (en azından tur öncesi değerlendirmelerde) koyu satırlarda görebilirsiniz. Bunlardan Froome'u en zorlayabilecek olanı Quintana gözükmekle beraber, üzerinde Valverde gölgesi mevcut.

Contador ilk etaptaki kötü kazadan sonra güçsüz gözüküyor, hemen her kritik anda vakit kaybetti. Tinkoff kapanacağı için herkes kendini gösterme derdinde. Baş yardımcılarından Kreuziger onu hiç beklemedi, Majka ise benekli mayo derdine düşebilir. Sagan zaten kendi başına takım. Sarı mayo liderliğinin Kreuziger'e devredilebileceği konuşuluyor. Bu durumda Contador turu bırakıp Vuelta'ya enerji bırakmak isteyebilir. Velhasılıkelam Tinkoff'un işi zor.

Quintana'dan sonra Astana'dan Fabio Aru eşşek (dark horse) olabilir, bir ihtimal. Onu gölgeleyebilecek Nibali 33 dakika geride ve bugün ve sonraki zamanlarda etap kazanmaya çalışacaktır. Yine de kritik bir anda Nibali'den kahramanca bir destek görebilir.

BMC'den eski Sky'lı Richie Porte biraz geride kalsa da, herşey nefis bir atağa bakar. Tabii BMC'nin Cadel Evans'dan sonraki müzmin kaptanı Tejay Van Garderen Froome'dan sadece 23 saniye geride. Sarper kanununa göre büyük turlarda iki kaptan hayırsızdır.

Bu turda bence gözden kaçırılmaması gereken beyaz mayo, yani 25 yaş altı genç bisikletçiler klasmanı olacak. Tablodan da görüleceği gibi tam 5 tane iyi adam bu klasmanda favori. Bu adamlar favoriler gruplarına tutunmaya çalışacakları gibi, ataklarda da birbirlerini marke edeceklerdir. Örneğin bir atak olunca Giant-Alpecin'liler neden Sky'lıların önüne geçti diye garipsemeyin, sebebi bu olacaktır.

Fransızların umudu Thibaut Pinot klasmanda geride kaldı, benekli mayoya saldıracaktır. Daha önce değindiğimiz başıboş Tinkoff'un Majka'sı da benekli mayoyu hedefler bence. Bunlar yüksek profilli adamlar, elbette bugünki kaçış grubunda yeralacak başkaları da olacaktır. Zevkle takip ediniz.

Her takımın etabı ilk 3 sıradaki bitiren bisikletçilerinin zamanının toplandığı takım klasmanı da henüz açık. Rasyonel düşünce zamanla bu klasmanı da Sky götürür dese de, halen BMC birinci durumda.

BMC 117 saat 40 dakika 16 saniye
Sky +1:34 (Yukarıdaki toplamı sırf aradaki farkların ne kadar az olduğunu belirtmek için yazdım)
Movistar +4:54
Astana +7:52
Tinkoff +15:32

Bu takımların hepsi güçlü sonuç alacak üçer bisikletçiye sahip. Takım taktikleri açısından dikkat edilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder