15 Temmuz 2016 Cuma

Froome Şov

Yıllar yılı Sky takımı ve özellikle başı önüne eğik stemine  bakar halde bisiklet süren lideri Chris Froome hep sıkıcı olarak nitelendi. 2016 Fransa bisiklet turunda ise tam anlamıyla Chris Froome şov izliyoruz. Adam bu işlerin üstadı Peter Sagan'ı bile geride bıraktı. Şu ana kadar olanları hatırlayalım:

Yumruklama

Bisikletçiler ile koşu yapan seyirciler etapların rengidir. Ancak Froome kendisiyle koşan Kolombiyalının rengini beğenmedi (Quintana) ve yumruğu patlattı.



Yokuş aşağı

8. Etapta zirveyi favoriler hep beraber geçmişti. Bundan sonra yokuş aşağı inilecek ve atak yapacak delinin biri o etabı kazanacaktı. O deli Chris Froome oldu, üstelik kendisi hakkında "yokuş aşağı inişlerde ürkektir" raporu varken



Sagan ile kaçış

11. etap rüzgarlı bir etap idi. Peloton kaçakları erken yakalamış, etap sprinte giderken Sagan kaçtı, kaçar ya. Ama sarı mayolu Froome da kaçtı. Gerçi sprintte Sagan kolayca yendi ama Froome rakiplerine önemli olup olmadığı daha sonra belli olacak birkaç saniye farkı da atmış oldu.


İşeme

Froome'un üstüne çiş de attılar.  Meyve veren ağaç taşlanır diyelim. Ama 12. etapta bu sefer garip birşey oldu. Sky'ın domestikleri Ian Stanndard ile Luke Rowe düştü. Bisiklet sporu bu düşülür. Froome acayip bir zeka ile çiş yapmak üzere kenara çekti. Peloton etiğine göre sarı mayo işerse yavaşlanır. Bu da kıymetli domestiklerinin toparlanıp tekrar yetişmelerini sağladı. Yoksa domestiklerin beklendiği nerede görülmüş?



Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=78nGNdkXNcA (sahibi başka siteden izlenmesini istemiyor gibi gözüküyor)

Koşma 

Yine 12. etabın sonunda Froome en büyük rakibi Quintana'ya nal toplatır halde Porte ile Mollema'yı peşine takmış gidiyordu. Bu başlı başına bir şov idi, ama alışık olduğumuz bir şov. Lakin kalabalık yüzünden durmak zorunda kalan motorsiklete bu üçlünün girmesiyle ortalık darma duman oldu. Bisikleti kırılan Froome bence her anlamda akıllıca olanı yaparak koşmaya başladı. (Tafsilat: Koş Chris Koş! Şampiyon olacağız)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder